• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Cirurgia Regenerativa Òssia

“M'han dit que no tinc os per posar-me implants dentals”. Aquesta és una de les afirmacions que més escoltem en l’exercici de la cirurgia i la implantologia oral, ja que quan es perd una peça dental i no es substitueix dins d'un temps límit, el nostre organisme inicia un procés de lisi o reabsorció de l'os que es troba sense càrrega o sense ús aparent. Aquesta pèrdua de la massa òssia per falta d'ús s'anomena atròfia, i no és més que la desaparició de l'os que contenia una o varies peces dentals que no s'han reemplaçat en un termini de temps oportú, que sol ser entre els primers dos i sis mesos després de la seva extracció.

Amb freqüència trobem obstacles anatòmics que dificulten la col·locació dels implants dentals, però sens dubte, el més comú és la manca de massa òssia per atròfia.

En els darrers vint anys d'exercici professional hem pogut viure i gaudir de la investigació i dels avenços tecnològics de la medicina i podem dir que és difícil que un pacient, avui en dia, no trobi solució per a la pèrdua de l'os. Podem empeltar os del mateix pacient (tret d’altres parts anatòmiques com la seva branca mandibular, la barbeta o el maluc) o bé d’un altre individu tractat degudament i emmagatzemat en bancs d'os pel seu ús generalitzat en medecina i odontologia. També podem recórrer a l'os d'altres espècies com l'os boví, que durant molts anys ha demostrat ser una valuosa alternativa a la cirurgia òssia regenerativa i als materials totalment sintètics, que serveixen de pilar per a que el nostre organisme s'estimuli i regeneri gran part de l'os perdut.

Per descomptat, tot això desenvolupat i posat en les mans adequades genera la satisfacció de tornar a un pacient la seva qualitat de vida mitjançant la restitució de la funcionalitat perduda, ja que un implant dental es comporta funcionalment com una dent natural.